Tájékoztató

Tisztelt Kollégák!

Az elmúlt napokban és most is „égnek” a vonalak a felháborodott kollégák visszajelzéseitől, hogy vannak, akik fenyegetéssel és/vagy félrevezetéssel próbálnak rávenni benneteket a tantermi képzésre, továbbá egy bizonyos helyszínre és tantermi időpontra kötelezni titeket.

Az NKH-val és a képzőintézményekkel (BME, NYF) történt egyeztetést követően tájékoztatni szeretnélek titeket a következőkről.

  1. Minden kollégának – jogszabályokban garantált és az NKH által is megerősített – joga és személyes döntése, hogy az idei továbbképzést e-learningben vagy tanteremben kívánja teljesíteni. Ez azért van így, mert a BME és az NYF – képzési engedéllyel rendelkező képzőszervek – idén közösen mind a két lehetőséget biztosítják számotokra, közös regisztrációval.
  2. Minden kolléga kizárólag a www.tovabbkepzes2013.hu portálon fog tudni vizsgára jelentkezni az ott meghatározott és azonos feltételekkel. A vizsgára jelentkezésnél csak az időbeliség számít, azaz az e-learningben és tanteremben végzett kollégák csak és kizárólag a vizsgajelentkezésükkor még szabad helyekre tudnak jelentkezni. Valótlanok az olyan állítások, hogy a tantermi tanulók a vizsgajelentkezésükkor bármilyen előnyt élveznének.

Úgy gondolom, hogy ezek az ügyek is jól jellemzik a szakma jelenlegi állapotát és azokat az embereket, akik ma is félrevezetéssel és megtévesztéssel próbálnak befolyásolni, félrevezetni titeket saját érdekeik mentén. A SZAKOE és minden józan gondolkodású kolléga nevében arra kérlek benneteket, ne üljetek fel az ilyen hamis híreknek, mindenki saját maga és saját akaratából szabadon döntse el, hogy e-learningben vagy tanteremben kívánja teljesíteni az idei továbbképzést.

Tájékoztatni szeretnélek benneteket arról is, hogy a képzőintézmények (BME, NYF) elhatárolódnak a fenti cselekményektől, és bár az idei továbbképzésen – a tantermi helyszínek és előadók vonatkozásában – már a ti érdekeitekre való tekintettel nem kívánnak változtatni, de a jövőre (2014) nézve levonják a konzekvenciákat.

Aki úgy érzi, hogy megtévesztés hatására választotta a tantermi képzést, azoknak biztosítjuk az átregisztrálás lehetőségét. Amennyiben át szeretnél regisztrálni tantermi képzésről e-learning képzésre, elegendő egy e-mailt küldened a kapcsolat@tovabbkepzes2013.hu címre. Leveledet, kérlek, a regisztrációkor (portál) használt e-mail címedről küldd el, és mindössze annyit írj, hogy „Kérem átregisztrálásomat e-learningre. Üdvözlettel: ___”. Az BME e-TITÁN rendszer néhány órán belül elküldi számodra a belépéshez szükséges e-mailt. Ezt a lehetőséget azért biztosítjuk számotokra, mert többen kértétek az átregisztrálást, de már nem szeretnénk a www.tovabbkepzes2013.hu portálon új funkciót fejleszteni, ugyanakkor szeretnénk biztosítani számotokra a valóban szabad választás lehetőségét. Kérlek, ha rendelkezel SZAKOE kóddal, azt is küldd el, mert ebben az esetben biztosítjuk számodra az 50%-os tandíjkedvezményt is.

Végezetül engedjétek meg, hogy még egy kérdést felvessek, illetve megerősítsek. Az egyik rémhírterjesztő „kolléga” telefonbeszélgetésünkkor azt kérdezte tőlem, hogy „mennyit kap a SZAKOE a vizsgaszervezésben való részvételért”. Ezzel kapcsolatosan tájékoztatni szeretnélek benneteket – bármilyen nehezen is hiszi ezt el a rémhírterjesztő –, hogy a 4.600 Ft-os hatósági vizsgadíjak 100%-ban átutalásra kerülnek az NKH kincstári számlájára. A SZAKOE azért vesz részt a továbbképzés és a vizsga szervezésében, hogy segítse a képzőintézményeket (BME, NYF), és ezáltal a képzőintézmények biztosítani tudják a kedvezményes tanfolyami díjakat (0/6.000/10.000 Ft).

Mindenkinek sikeres tanfolyamot és hatósági vizsgát kívánva.

Tisztelettel:

Huszti László
elnök
SZAKOE

2013.11.12.