Etikai kódex

Az Etikai Kódex

A Szakoktatók Országos Érdekvédelmi Egyesületének alapvető célkitűzése, hogy a hazai közlekedési szakember-, valamint a járművezető-képzés színvonalát emelje, megbecsültségét növelje továbbá erősítse és támogassa a tisztességes piaci magatartás érvényesülését.

Ennek megvalósulása érdekében – összhangban az Fttv. törvénnyel – az érdekelt felek számára etikai, magatartási kódexet állítottunk össze, amely tartalmazza az általunk kiemelkedően fontosnak és a szakma által követendőnek tartott alapnormákat. Külön kódexet készítettünk az autósiskolák és a szakoktató, iskolavezető és vizsgabiztos kollégák számára.

A SZAKOE Etikai Kódexe olyan – piaci önszabályozás keretében létrehozott –szabály együttes, amely közlekedési szakember-, valamint a járművezető-képzést végző szervezetek és személyek számára – akik a kódexet magukra nézve kötelezőnek ismerik el – követendő magatartási szabályokat határoz meg. A SZAKOE alkalmazásában a magatartási kódex és az etikai kódex azonos jelentéssel bírnak.

Kérjük, hogy amennyiben egyetért a kódexben megfogalmazott magatartási szabályokkal, csatlakozzon hozzá, és elfogadásával nyilvánítsa ki egyetértését kitűzött céljainkkal, segítse elő a szakma egészének – a tisztességes piaci magatartáson alapuló – fejlődését! A kódexhez csatlakozni, a kódexet elfogadni a szöveg alján található űrlap értelemszerű kitöltésével lehetséges. A kitöltés után a regisztráció gombra kattintva Ön egy visszaigazoló e-mailt fog kapni egy regisztrációs kóddal, utóbbit kérjük, őrizze meg, mert a későbbiek során szükség lehet rá.

Az Etikai Kódexhez csatlakozó, elfogadó autósiskolákat és szakoktatókat feltüntetjük egyesületünk honlapján és kiadványaiban, valamint számukra rendszeres tájékoztatást nyújtunk e-mailben a szakmát érintő képzési, technikai és szervezeti hírekről, újdonságokról.