Érdekvédelem

Egyesületünk ellátja a járművezető-képzéssel és – vizsgáztatással foglalkozó szakemberek érdekeinek országos képviseletét. Tagjaink számára szükség esetén jogi képviseletet nyújtunk, illetve szakmai támogatással szeretnénk segíteni a mindennapi munkájukat. Weblapunkon és később hírleveleinkben naprakészen tájékoztatjuk tagjainkat a legfrissebb piaci, szakmai, jogi vagy akár műszaki újdonságokról.

Mindenekelőtt szem előtt tartjuk a tisztességes, magas szakmai színvonalú hivatáshoz való jogot. Munkánkkal a kiszámítható és korrekt szakmai környezetért tevékenykedünk.

Az érdekképviseleti tevékenység keretében az érintett szakemberek körében feltérképezzük a szakmai problémákat. Az összegyűjtött információk alapján célunk a közös érdekérvényesítés, valamint a tisztességtelen piaci magatartás elleni fellépés.

Az általunk fontosnak tartott és az Etikai Kódexekben bővebben is kifejtett értékeket a közlekedési szakmai fórumokon és rendezvényeken is képviseljük. A közlekedési morál javítása érdekében megjelenést vállalunk társadalmi eseményeken is. Közösen kialakított javaslatainkat eljuttatjuk az illetékes felügyeleti szervek részére.