Továbbképzés 2013

Örömmel értesítünk, hogy a Nyíregyházi Főiskola és a Budapesti Műszaki Egyetem (továbbiakban: Képzőintézmények) idén közösen hirdetik meg a közúti járművezető-képzésben dolgozó szakoktatók, iskolavezetők és vizsgabiztosok éves továbbképzését.

A Képzőintézmények megnyitották a jelentkezést a webes (http://www.tovabbkepzes2013.hu ) továbbképzési tanfolyamra.

Néhány fontos információ a továbbképzéssel kapcsolatosan:

1.)   A továbbképzést idén is e-learningben vagy tantermi képzéssel tudjátok elvégezni. A regisztráció során kell eldöntenetek, hogy melyik képzési formát választjátok. A Képzőintézmények a SZAKOE Etikai Kódexét elfogadó kollegáknak (egyéni SZAKOE kóddal rendelkezők részére) idén is 50%-os tandíjkedvezményt biztosítanak az e-learninges képzésekre. FONTOS, hogy minden SZAKOE egyéni kód és minden e-mail cím csak egyszer regisztrálható!

2.)   A továbbképzésekre a http://www.tovabbkepzes2013.hu portálon folyamatosan lehet jelentkezni. A jelentkezéskor azonnal és automatikusan – a jelentkezéskor megadott e-mail címedre – kapsz egy tájékoztató levelet. Ha e-learning képzésre jelentkeztél, azonnal elkezdheted és el is végezheted a továbbképzést. Ha a tájékoztató levélben szereplő adatokkal átutaltad a tanfolyami és vizsgadíjakat, és az átutalás meg is érkezett, akkor az utalás érkezését követően automatikusan tudsz vizsgára jelentkezni.

3.)   A tanfolyami és a hatósági vizsgadíjak a következőképpen alakulnak az idén:

tovabbkepzes_2013

<< Nagyobb nézetért kattintson a képre. >>

* A főállású (kormánytisztviselő) vizsgabiztosok számára a vizsgabiztosi tanfolyam és a hozzá tartozó hatósági vizsga is díjmentes.
** A vizsgadíj(ak) teljes egészében (100%-ban) átutalásra kerül(nek) az NKH-nak.
*** Azon kollégák részére, akik a jelentkezéskor nem rendelkeznek az Etikai Kódex (SZAKOE) elfogadását igazoló, érvényes regisztrációs számmal.

4.)   A továbbképzésről – az anyag tesztelésében és a vizsga ügyintézésében a SZAKOE is részt vett/vesz – érdemes tudni:

 1. A tesztelő kollégák kényelmesen, otthonról, kb. egy délután alatt el tudták végezni a továbbképzést. A személyes és kollégáim tapasztalatai alapján is mondhatom, hogy az anyag sok új és hasznos információt tartalmaz, amelyet annyiszor és olyan sebességgel tudsz elolvasni, ahogyan neked kényelmes. Ha szünetet tartasz, és abbahagyod a tanulást, a rendszer megjegyzi, hogy hol tartottál, és később onnan tudod folytatni.
 2. A továbbképzési tananyag végén – a tavalyihoz hasonlóan – megfelelő számú, a hatósági vizsgára felkészítő teszt áll a rendelkezésetekre. A SZAKOE elmúlt évi tapasztalatai szerint gyakorlatilag elsőre átmentek a hatósági vizsgán azok, akik tavaly a rendszerben biztosított tesztekkel gyakoroltak.
  i.    A teszteken a rendszerben annyiszor tudtok végigmenni, ahányszor szeretnétek, de ajánlom figyelmetekbe, hogy akkor számíthattok sikeres hatósági vizsgára, ha eléritek a 90%-os eredményt.
  ii.    A SZAKOE, idén először, a saját honlapján (www.SZAKOE.hu) is biztosítja a hatósági vizsgára felkészítő tesztelési lehetőséget.
 3. A hatósági vizsgára jelentkezni a
  http://www.tovabbkepzes2013.hu
  oldalon a VIZSGA menüpont alatt lehet. Hatósági vizsgára az jelentkezhet, aki már jelentkezett a tanfolyamra, valamint befizette a tanfolyami és vizsgadíjakat, és az átutalása meg is érkezett. FONTOS, hogy az átutalások közlemény rovatában szerepeltessétek a regisztrációt követően megküldött tájékoztató e-mailben megadott tanfolyami egyedi azonosító kódotokat.

5.)   Tavaly többen jeleztétek, hogy nem találjátok a SZAKOE egyéni kódotokat:
A regisztrációs portálról (www.tovabbkepzes2013.hu) lehetőséged van átlépni a SZAKOE portáljára, és elfogadni a SZAKOE Etikai Kódexét. Ezáltal jogosulttá válsz a díjkedvezményre, továbbá lehetőséged nyílik arra, hogy emlékeztetőt kérj a SZAKOE kódról. FONTOS, hogy a SZAKOE kód emlékeztetőt azzal az e-mail címmel tudod kérni, amelyikkel regisztráltál a SZAKOE Etikai Kódex elfogadásánál.

A SZAKOE nevében jó felkészülést, és sikeres hatósági vizsgát kívánok!

Üdvözlettel:
Huszti László
elnök
SZAKOE

2013.11.07