Így válassz autósiskolát!

Budapest, 2017. november 23. – Aki már megszerezte a jogosítványát, jól tudja, hogy a megfelelő autósiskola kiválasztása olykor legalább olyan nehéz feladat, mint a tanfolyam elvégzése vagy a vizsgák.

Ebben siet most a leendő járművezetők segítségére a www.jogsikalkulator.hu. A független szakmai oldal célja, hogy a tanulók minél tisztább képet kapjanak a jogosítványszerzés teljes folyamatáról és az autósiskolák képzéseiről, és így ne csak az akciós ár alapján válasszanak autósiskolát. A jogosítvány költsége ugyanis nem egyszerűen egy kiadás, hanem az egyik legfontosabb befektetésünk is, hiszen a biztos vezetői tudás minden közlekedő közös érdeke.

Therefore, infants receiving CUROSURF should receive frequent clinical and laboratory assessments so that oxygen and ventilatory support can be modified to respond to respiratory changes. If patients become infected while receiving FASENRA and do not respond to anti-helminth treatment, discontinue FASENRA until infection resolves. Interleukin (IL)-17–producing T cells have been observed in active MS lesions in the CNS https://www.pharmacie-enligne.org/. Use of LTRAs to diminish the early inflammatory process led by the macrophage and mast cell may indeed impede further cellular mechanisms, such as myofibro-blast activity, fibroblast proliferation, and collagen deposition as depicted in Figure 2.

A jogosítvány megléte a mai életvitelben szinte olyan alapfeltétel, mint az okostelefon. Nem meglepő tehát, hogy évről-évre több tízezren, ezen belül is főként a 20 év alattiak, szeretnének B kategóriás vezetői engedélyt szerezni. Sokan azonban már az első lépésnél elakadnak: nincsenek tisztában a jogosítványszerzés feltételeivel és a képzés menetével, ezért inkább csak az ár alapján döntenek, vagy aszerint, hogy melyik iskola van a legközelebb.

„A megfelelő autósiskola kiválasztása komoly és felelősségteljes döntés, amit a legtöbb ember csak egyszer tesz meg életében. A www.jogsikalkulator.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy segítséget nyújtsunk a leendő járművezetőknek a képzés és az autósiskolák első ránézésre bonyolult világában, és minél világosabb képet kapjanak a jogosítványszerzés teljes folyamatáról” – mondta el Huszti László, a Szakoktatók Országos Érdekképviseleti Egyesületének elnöke.

jogsikalkulator_cikk

 

Hogyan válasszunk autósiskolát?

Jelenleg közel ezer autósiskola működik Magyarországon, így joggal merül fel a kérdés: melyiket válasszuk? „A tapasztalat az, hogy alapvetően a hely és az ár az, ami döntő jelentőséggel bír, de a barátok véleménye és az internetes fórumok is sokat nyomhatnak a latba. Ezek kiindulási alapnak nagyon jók, de számos egyéb paramétert is – úgymint az iskola honlapjának megléte, az oktató járművek vagy az elméleti oktatási módszerek – érdemes még megnézni, hogy valós képet kapjunk az adott iskoláról” – tanácsolja Huszti László.

„Sokan nem tudják például, hogy minden iskola rendelkezik eredményességi mutatókkal, amiket kötelezően fel kell tüntetniük a honlapjukon. Ezek olyan beszédes mérőszámok, amikből megtudhatjuk, hogy várhatóan mennyit kell vezetnünk a sikeres vizsgáig, illetve fizetnünk a jogosítvány megszerzéséig, és milyen vizsgasikerességgel dolgozik az adott iskola” – hívta fel a figyelmet a szakember.

 Mennyi az annyi?

A képzés kiválasztása előtt feltétlenül érdemes kicsit az árak mögé néznünk, mert a hihetetlen akciókkal hirdetett jogosítványok olykor igen borsos összegbe kerülnek végül. A www.jogsikalkulator.hu oldalon a kiválasztott autósiskola aktuális képzési árainak megadásával ki tudjuk számolni, hogy várhatóan mennyibe fog kerülni a jogosítványunk, mégpedig valamennyi járulékos költségelem figyelembevételével. Ha pedig több iskola között vacillálunk, összehasonlításra is lehetőség van.

„A jogosítvány kétségtelenül nagy kiadás, de egyben az egyik legértékesebb befektetés is. Hiszen ha valóban jól és biztonságosan tanulunk meg vezetni, azzal saját magunkat, a többi közlekedőt és az autónkat is megóvjuk. Leendő járművezetőként érdemes belegondolni abba, hogy a jogsi kézhezvétele után többnyire egyedül fogunk vezetni, szülőként pedig azt mérlegelni, mennyit is ér az, hogy biztonságosan el tudjuk engedni gyermekünket a családi autóval. Kiemelkedően fontos tehát, hogy megalapozott döntéssel válasszunk autósiskolát, és ne csak jogosítványt szerezzünk, hanem biztos vezetési tudást is” – hangsúlyozta ki Huszti László.

További információ: www.jogsikalkulator.hu