Újraindulhat az oktatás

Kedves Kolléga!

Tegnap újabb fontos jogszabályok jelentek meg a Magyar Közlönyben a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/3799c1b107ff6a93ff2824f5c2636e3dbdef336e/letoltes

A kormany.hu oldalon pedig a felnőttképzés vonatkozásában egyértelmű értelmezés is található az újraindulás dátumával kapcsolatosan:

https://kormany.hu/hirek/meghosszabbodnak-a-vedelmi-intezkedesek-de-a-teraszok-mar-keszulhetnek-a-nyitasra

Ennek megfelelően a járművezető-képzésben és a közúti közlekedési szakemberképzésben is 2021. április 19-től újra tarthatóak kontaktórák, így gyakorlati oktatás is, valamint a jövő héten újra indulhat a vizsgáztatás is.

Az intézkedés tehát ismét lehetővé teszi a munkavégzésünket, ami kétségtelenül fontos, hiszen a többségében egyéni vállalkozó oktatók és a képzőszervek így a kényszerszünet után végre újra jövedelemhez, bevételhez juthatnak. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy a járványügyi helyzet változatlanul kritikus, még mindig magas a fertőzések és a halálesetek száma és megnőtt az érintettek között a fiatalabb korosztályokhoz tartozók és az egyébként teljesen egészséges emberek aránya. Ezért arra kérlek, hogy hozz felelős döntést az oktatás újraindításával kapcsolatban, vedd tekintetbe a tanulók szempontjait is és ha dolgozol, fokozottan ügyelj a higiéniai szabályok betartására.

Jó egészséget és jó munkát kívánunk!

Baráti üdvözlettel

Huszti László

SZAKOE elnök