Oktatási óradíjak vs. Taxi km díjak

Tisztelt Kolléganők és Kollégák!

Az utóbbi időkben egyre nagyobb „vihart” kavart az a szellő, amely az 580 km (egy tanulóra levetített), kötelező vezetési távolság bevezetése keltett. Évek óta küzdünk az oktatói óra díjak emeléséért, a tisztességes bérezésért. Végre elkezdődött valami!

Korábban már többször említésre került, (követendő célként), hogy a járművezető-képzés díjazása közelítsen a taxik fuvardíjaihoz.

Most komolyan gondolkodhatunk ezen, mert megjelent az 51/2013. (VI. 27.) Főv. Kgy. rendelet, amely szeptember 1-től kötelező, egységes 280 Ft/km díjat ír elő, és megszüntette a kedvezmények lehetőségét.

Ezzel a tarifával számolva egy oktatási óra 5600.-Ft értékre jönne ki. (Természetesen nem számolva a 450.-Ft indulási (kiállási) díjjal és a 70.-Ft/perc díjjal. Ez utóbbi csak a 15 km/óra haladási sebesség alatt alkalmazható, illetve a taxaméternek tudnia kell az átváltást.)

Kedves szakoktató kollégák szerintetek nekünk nem érné meg magasabb óradíjjakon dolgozni? Tudom, most sokan mondjátok, hogy nincs rá fizetőképes kereslet…, de azt is tudjuk, hogy az „olcsóiskoláktól” átvett tanulóktól nem ezt halljuk.

Kérem, írjátok meg a véleményeteket ez ügyben, info@szakoe.hu próbáljuk meg az árainkat (főleg Budapesten) elmozdítani a mostani „kellemetlenül” alacsony árról.

Üdvözlettel:
Huszti László
www.szakoe.hu

2013.08.06.